PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS. SABADELL, 2020. CRÒNICA.



La parròquia de Sant Josep, de La Concòrdia, va acollir dissabte (18 gener 2020) més d’un centenar de persones de diferents confessions, que es van reunir en la Pregària per la Unitat dels Cristians. El Moviment Ecumènic de Sabadell, que des del 1962 organitza aquesta celebració, agrupa cristians de diverses tendències. El seu objectiu és aconseguir-ne un nou retrobament, mitjançant l’amistat, el diàleg i la comprensió mútua.

El lema per al 2020, “Ens tractaren amb una humanitat poc corrent”, es correspon amb una cita del llibre bíblic Fets dels Apòstols que fa referència a l’hospitalitat amb la qual va ser acollit a Malta, després d’una forta tempesta, el vaixell que duia l’apòstol Pau i altres persones, a la ciutat de Roma. Precisament, els textos per a aquesta celebració, enguany han estat elaborats conjuntament per diverses esglésies de Malta, tot  referència al sofriment dels migrants que hi arriben per mar fugint de la pobresa i de les guerres.

L’acte, al qual van donar la benvinguda Rubèn Garcia, mossèn de la parròquia, i el president del Moviment Ecumènic de Sabadell, Antoni Ibáñez, va comptar amb les intervencions de Llorenç Sagalés, rector de la parròquia de Sant Roc a Can Puiggener, de Melcior Peracaula, lector de l’Església de Crist de Sabadell (anglicana), de Xavier Guerrero, pastor de l’Església Baptista del Redemptor, i de Miriam Ronsano, diaca del Centre Familiar Cristià, que és una comunitat evangèlica ubicada a Can Feu.


D’una forma o una altra, tots ells van voler remarcar que els cristians han de ser molt sensibles a la tragèdia que es viu a les aigües de la Mediterrània, amb els refugiats, i que té la seva causa en les injustícies i les guerres en els països d’origen. “L’hospitalitat -s’hi va dir- és una virtut molt necessària en la nostra recerca de la unitat cristiana. És una praxi que invita a ser màximament generosos amb els que passen necessitat. Ecumenisme i justícia social van agafats de la mà.”


D’altra banda, van resultar especialment inspiradores, al llarg de tot l’acte, les cançons que va oferir el grup de lloança parroquial, el qual va interpretar peces del repertori de Taizé, entre les quals es poden esmentar les molt conegudes “Nada te turbe” o “El Senyor és la meva força”.


Per acabar, tothom va poder compartir el refrigeri que havien preparat membres de la parròquia de Sant Josep, refrigeri que va propiciar un diàleg animat i un enfortiment dels lligams entre els assistents.

La Pregària per la Unitat dels Cristians continua sent, d’aquesta forma, el principal moment de reunió d’aquelles persones de Sabadell que treballen i confien en el retrobament de les esglésies que es van anar separant al llarg dels segles tot i coincidir en una mateixa fe en Crist.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MN. XAVIER BLANCO, NOU PRESIDENT DEL MOVIMENT ECUMÈNIC DE SABADELL

BON NADAL