Continuem treballant: UNA PERSPECTIVA EVANGÈLICA DE L'ECUMENISME EN EL SEGLE XXI.

Prof. Pedro Puigvert

Per la segona quinzena de març el Moviment Ecumènic de Sabadell tenia previst dur a terme un cicle de conferències sobre ecumenisme, en col·laboració amb la Fundació Bosch i Cardellach, que es va suspendre a causa del confinament per la pandèmia. 

Aleshores, i a l'espera de poder tornar a organitzar aquesta activitat, hem ofert en el nostre blog el que hauria estat la primera conferència de l'esmentat Cicle, a càrrec del P. Hèctor Vall, a qui agraïm un cop més la seva valuosa col·laboració.

Avui publiquem el que hauria d'haver estat la segona conferència d'aquell cicle: es tractava d'oferir un punt de vista evangèlic. En aquest cas, hem comptat amb la cooperació de l'especialista en Teologia Sistemàtica i en Hermenéutica Bíblica, Prof. Pedro Puigvert, que temabé és ancià (líder) de l'Església Evangèlica de l'Avinguda Mistral de Barcelona, 85-87, i director de la revista Síntesis. Aquesta església forma part de les Assemblees de Germans de Catalunya que és una de les denominacions protestants amb més arrrelament al nostre país, amb congregacions, entre altres llocs, a Badia del Vallès, Caldes de Montbui, Sant Cugat o Terrassa.


EL ECUMENISMO EN EL SIGLO XXI

Amb aquest títol, Pere Puigvert va publicar l'any 2015 a la pàgina web de l'Església del c. Mistral (Veure http://www.iglesiamistral.org/200581.htm) un escrit en el qual, al començament, repassa breument l'itinerari de l'ecumenisme des dels seus inicis fins a l'actualitat.

En l'article, Puigvert passa revista de les dificultats del diàleg ecumènic amb o des de l'Església Catòlica, per concloure:

"En vista de tot el que antecedeix, es desprèn que qualsevol vinculació de caràcter ecumènic amb Roma o amb aquells que s'estan unint amb el catolicisme és problemàtica. Una cosa és el diàleg amb totes les confessions i fins i tot amb les religions i una altra molt diferent les unions formals que impliquen la renúncia a principis doctrinals que han estat fonamentals des de la Reforma del segle XVI. També hauríem de ser acurats amb la comunió amb grups neoevangèlics la doctrina i la pràctica dels quals estan sota sospita si els passem pel gresol de les Sagrades Escriptures." 

(Trad. MES)

També podeu llegir el text complet original en castellà, sense imatges, clicant a: Ecumenismo S. XXI.









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MEMORIAL ÀLEX SEGLERS 2023

TOGETHER, Jornada de germanor del MES.

PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS 2024