PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS 2024

 


TOTHOM HI ÉS CONVIDAT

El Moviment Ecumènic de Sabadell organitza, amb la col·laboració de la parròquia de Santa Tecla, de l’Església Ortodoxa Romanesa, la Pregària per la Unitats dels Cristians 2024 (PUC 2024), que tindrà lloc el 20 de gener, dissabte, a les 6 de la tarda, a la parròquia esmentada, carrer Bruch 118, Sabadell. Hi intervindran representants de les confessions anglicana, baptista, catòlica i de la comunitat ortodoxa romanesa. La part musical anirà a càrrec del cor Puríssima i del cor Ortodox.

És la primera vegada que una església ortodoxa acull, a la nostra ciutat, la Pregària per la unitat dels Cristians.

D’altra banda, està previst que hi hagi una representació institucional de l’Ajuntament de Sabadell.

El Moviment Ecumènic de Sabadell promou aquesta activitat des de fa més de 60 anys, cada cop en una església diferent. I ho fa basant-se en uns textos que -per encàrrec conjunt del Consell Mundial d’Esglésies i de la Santa Seu- elaboren comunitats cristianes d’una determinada regió del món. Els textos per a la PUC 2024 han estat preparats per un grup ecumènic d’esglésies de Burkina Faso, país de l’Àfrica occidental afectat des de fa anys per un gravíssima crisi social i de seguretat

Les esglésies de Burkina Faso, colpejades per múltiples episodis de violència, han triat com a lema o text central de la PUC 2024 una cita de l’Evangeli de Lluc, “Estima el Senyor, el teu Déu... i estima els altres com a tu mateix”, vinculant així la pregària per la unitat cristiana amb la invitació a treballar per l’erradicació de la violència i la construcció de la pau.

La  versió catalana dels textos per a la PUC 2024 és obra, com cada any, del Centre Ecumènic de Catalunya (Barcelona), al qual es troba vinculat el Moviment Ecumènic de Sabadell.

(Redacció MES)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MEMORIAL ÀLEX SEGLERS 2023

BON NADAL