Continuem treballant: AGUSTÍ RIBAS, "UNA QÜESTIÓ DE CONSCIÈNCIA: CANVIAR LA MANERA DE VIURE PER SALVAR LA TERRA”.



 "Una qüestió de consciència: canviar la manera de viure per salvar la Terra”

per Agustí Ribas Beltran

de l’Església Evangèlica Baptista El Redemptor (Sabadell)


"Personalment, en tant que ciutadà i cristià, considero que s’hauria d’aturar l’explotació intensiva dels recursos naturals. És quelcom que ens perjudica a tots, però no és fàcil: els països del Nord global, que han estat durant dècades malbaratant els recursos naturals, ara diuen a les economies emergents, com la Xina, la cura que han de tenir de l’entorn natural. I els xinesos responen: volem créixer igual que heu fet vosaltres, ara no poseu la natura com a excusa. 

A més, hi ha en marxa un procés de portar les deixalles del Nord cap a països africans, per exemple, o a «comprar-los» CO2. Com si això pogués funcionar.

Seguint el conegut lingüista, filòsof i politòleg nord-americà, Noam Chomsky, podríem dir que estem en l’era de l’Antropocè, en el qual l’ésser humà altera la vida al planeta per tal d’obtenir beneficis econòmics.

Els beneficis econòmics ho són tot? Com a cristians sabem que no, que el món no ens pot allunyar de Déu. El centre és Jesús i no les riqueses naturals. Podem usar la natura per a fins necessaris però no pas per a esgotar-la, sinó per a fernos-en càrrec i tenir-ne cura responsablement, tal com ho veiem a Gènesi 2, 15: "El Senyor-Déu va prendre l'home i el va posar al jardí de l'Edèn perquè el conreés i el guardés."  

 

Federació Baptista Europea



________________________

Aquesta ponència forma part del grup de sessions telemàtiques que -dins l'àmbit de l'ecumenisme social- dediquem fins a final de curs al tema "Ecologia. Ecologistes. La perspectiva cristiana". 

12/11/20   Introducció general. Maties Serracant, "El repte ambiental"

10/12/20 Esglèsia de Crist de Sabadell-Comunió Anglicana a Catalunya. Daniel Sánchez, "Justícia i ecologia: la nostra oportunitat moral".

14/01/21 Església Evangèlica Baptista del Redemptor. Agustí Ribas. "Una qüestió de consciència: canviar la manera de viure per salvar la Terra”

11/02/21 i 11/03/21 Església Catòlica. P. Josep M. Balcells.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BON NADAL

MN. XAVIER BLANCO, NOU PRESIDENT DEL MOVIMENT ECUMÈNIC DE SABADELL