ACTIVITATS 2021. RESUM.

 


ACTIVITATS 2021.

Malgrat la covid, hem pogut celebrar totes les activitats prèviament programades, i hem mantingut viu el contacte amb el nostre entorn social, amb un important esforç en l’ús de les noves tecnologies de la comunicació.

  • Pregària per la Unitat dels Cristians. A causa de la pandèmia, la Pregària 2021 es va haver de celebrar per primera vegada, el 22 de maig, prop de Pentecosta, a l’Església de Crist, anglicana). Assistència per invitació. Es va exhaurir l’aforament, necessàriament limitat per la normativa sanitària.
  • Tema de debat durant les reunions mensuals: “Ecologia i ecologistes. Perspectiva cristiana.” Des de diverses perspectives confessionals es va debatre sobre la salut de la Terra, tan important per al present i el futur de la humanitat. D’altra banda, val a dir que totes les reunions comencen amb una lectura de la Bíblia i acaben amb una pregària.
  • Cicle de conferències “La pràctica religiosa a Sabadell, avui” Aquest va ser el títol del cicle (telemàtic) de dues conferencies que vam organitzar en col·laboració amb la Fundació Bosch i Cardellach, i que va tenir el suport de l’Ajuntament de Sabadell, de l’ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió, UAB), i del Centre Ecumènic de Catalunya. Més de vuitanta persones s’hi van connectar en un moment o altre.
  • Centre Ecumènic de Catalunya. La nostra casa mare. Hem estat presents en diverses reunions telemàtiques de la JD del CEC, així com a l’Assemblea General i la Jornada de Reflexió.
  • Ajuntament. Hem participat en diverses convocatòries de l’Ajuntament de Sabadell, entre les quals les de la  Taula de Creences i Conviccions, la commemoració de la Setmana Mundial per l’Harmonia Interconfessional (5 febrer) i les reunions de la comissió organitzadora de Mescla’t. També hem presentat candidatura al Memorial Àlex Seglers, i tenim una relació molt fluida amb l’àrea de Creences i Conviccions.
  • Síndica de Greuges de Sabadell. Va inaugurar el nostre curs 2021-2022.
  • Relació amb esglésies. Mantenim un contacte regular amb diverses parròquies catòliques, amb l’anglicana i amb algunes d’evangèliques. També amb la delegació d’Ecumenisme del Bisbat de Terrassa.
  • Butlletí i comunicacions. Hem enviat als nostres contactes un número del nostre butlletí, així com diverses informacions a través de correu electrònic i whatsapp.
  • Bloc. Tenim un lloc web en format blogger en el qual s’han publicat 15 entrades relacionades amb les nostres activitats, l’ecumenisme i diversos aspectes de l’actualitat relacionats.
  • Presència als mitjans. Diari de Sabadell, Ràdio Sabadell, Catalunya Cristiana, Ràdio Estel, l’Acadèmia i altres publicacions d’entitats cristianes.
  • Notícia. El 14 de maig ens va deixar el P. Hèctor Vall, jesuïta, ecumenista de relleu i col·laborador habitual del nostre grup. DEP.
  • Finançament. Diverses persones i entitats ens aporten petits donatius de 10, 20 o 30 euros.

Un moment de la Pregària per la Unitat 2021


______________


El Moviment Ecumènic de Sabadell, inscrit en el Registre Municipal d’Entitats de Sabadell amb el número 522 com a delegació del Centre Ecumènic de Catalunya, té la seva seu al carrer Sant Joan, núm. 20, 08202 Sabadell (Edifici Acadèmia Catòlica).

Donatius: Banc Sabadell, compte ES69 0081 0133 4300 0176 3786

Lloc web: https://ecumenicsabadell.blogspot.com/


Redacció MES.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MEMORIAL ÀLEX SEGLERS 2023

BON NADAL