PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS 2023



El Moviment Ecumènic de Sabadell organitza, amb la col·laboració de la parròquia de la Puríssima Concepció, la Pregària per la Unitats dels Cristians (PUC), que tindrà lloc el 20 de gener, divendres, a les 6 de la tarda, a la parròquia esmentada, Via Massagué 31, Sabadell. Hi intervindran persones representants de les confessions anglicana, baptista, catòlica i, per primera vegada, de la comunitat ortodoxa romanesa, de la nostra ciutat.

Des del passat mes d'octubre la nostra entitat és presidida per Mn. Xavier Blanco, rector de Sant Esteve de Castellar del Vallès i de Sant Feliu del Racó.

El Moviment Ecumènic de Sabadell promou aquesta activitat des de fa més de 60 anys, cada cop en una església diferent. I ho fa basant-se en uns textos que -per encàrrec conjunt del Consell Mundial d’Esglésies i de la Santa Seu- elaboren comunitats cristianes d’una determinada regió del món. Els textos per a la PUC 2023 han estat preparats pel Consell de les Esglésies de Minnesota, la seu del qual es troba a la ciutat de Minneapolis.

Les esglésies de Minnesota, afectades per diversos episodis de violència racial, han triat com a lema o text central de la PUC 2023 una cita el profeta Isaïes, Apreneu a fer el bé, busqueu la justícia, vinculant així la pregària per la unitat cristiana amb la defensa dels drets civils i dels oprimits a tot el món.

La  versió catalana dels textos per a la PUC és obra del Centre Ecumènic de Catalunya (Barcelona), al qual es troba vinculat el Moviment Ecumènic de Sabadell.

Cartell de l'acte


Nota: La imatge inicial és el logo del Consell d'Esglésies de Minnesota http://www.mnchurches.org/


Redacció MES

 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MEMORIAL ÀLEX SEGLERS 2023

BON NADAL