Continuem treballant HÈCTOR VALL: ECUMENISME, QUÈ ES PER MI? Cap. 3. "Trobades i documents que han fet història ecumènica..."



Per la segona quinzena de març el Moviment Ecumènic de Sabadell tenia previst dur a terme un 
cicle de conferències sobre ecumenisme, en col·laboració amb la Fundació Bosch i Cardellach, que es va suspendre a causa del confinament per pandèmia. Ara, n'oferim el contingut per aquest mitjà a l'espera de poder reprogramar les sessions presencials.



En aquest tercer capítol el P. Hèctor Vall, jesuïta, ens ofereix un breu recorregut per algunes trobades i documents que han marcat la història de l'ecumenisme al segle passat:


TROBADES

Les 11 Asemblees Generals del Consell Mundial de les Esglésies han representat, totes elles,  passos importants cap a la definició de la unitat cristiana que entre tots anem definint i concretant. 

Les 5 Conferencies Mundials de “Fe y Constitución” i les 2 Conferencies Mundials de "Vida y Acción" (Estocolmo-1925; Oxford-1937), i les que després es van fer sota el nom de “Iglesia y Sociedad”, representen també un important treball doctrinal y de reflexió ètica.

DOCUMENTS

Però, al mateix temps, hem de subratllar el valor especial per al camí ecumènic de nou documents que han donat un valor  irreversible a tot aquest procés vers la unitat. 

1.“Baptisme, Eucaristia, Ministeri” (BEM: Document de Lima, 1982)
2. “Justícia, pau i integritat de la creació”: Primera Assemblea         Ecumènica Europea a Basilea-1989.
3. “Confessing the One Faith” (the NiceneConstantinopolitan Creed       381), World Council of Churches (WCC, 1991).
4. “La reconciliació, do de Déu i font de nova vida”: Segona         Assemblea Ecumènica Europea a Graz-1997.
5. “Acord sobre la justificació per la fe” (1999), entre la Federació         Luterana Mundial i l’Església Catòlica Romana.
6. “Carta Ecumènica. Orientacions per creixement de la                     col·laboració entre les Esglésies en Europa”: Conferència de les                 Esglésies Europees (KEK) - Consell de Conferències Episcopals                 d'Europa (CCEE), Estrasburg, 21 abril 2001 . 
7. “L’Església: vers una visió comú” (Fe i Constitució n. 214, 06 de          març, 2013)
        8. "Del conflicto a la comunión. Conmemoración Conjunta Luterano-                Católico Romana de la Reforma en el 2017" (2013). Trad. en                     castellà i català.
9. “Cridats a la acció transformadora. Diaconia ecumènica”: Consell                 Mundial d'Esglésies (CME) (versió revisada 17-04-2818).


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MEMORIAL ÀLEX SEGLERS 2023

BON NADAL