Continuem treballant: DANIEL SANCHEZ. "JUSTÍCIA I ECOLOGIA. LA NOSTRA OPORTUNITAT MORAL"

 

Justícia i ecologia: la nostra oportunitat moral

per Daniel Sànchez Lladó

diaca de l’Església de Crist (Comunió Anglicana a Sabadell)


"Quan va néixer com a espècie, l’ésser humà va trobar la manera de progressar en base a dos pilars: la importància del grup-clan i la integració respectuosa en el medi natural. Hem de tornar a aquests pilars: som éssers socials que hem de prendre cura uns dels altres i som part de la natura, la qual hem de cuidar per responsabilitat col·lectiva. Si no considerem la Terra com un tot, com un equilibri dinàmic del que nosaltres en formem part, mai arribarem a comprendre els reptes de la crisi climàtica i tampoc actuarem ni legislarem en conseqüència. I aquesta antropologia de grup i natura concorda sense fissures amb el que les Escriptures diuen del ésser humà; Déu va crear un ésser social per exercir, amb responsabilitat, el seu paper dins de la Creació."

Per llegir la ponència sencera, podeu clicar AQUÍ.





________________________

Aquesta ponència forma part del grup de sessions telemàtiques que -dins l'àmbit de l'ecumenisme social- dediquem fins a final de curs al tema "Ecologia. Ecologistes. La perspectiva cristiana". 

12/11/20   Introducció.

10/12/20 Esglèsia de Crist de Sabadell-Comunió Anglicana a Catalunya.

14/01/21 Església Evangèlica Baptista del Redemptor.

11/02/21 i 11/03/21 Església Catòlica.

(*)La conferència introductòria, amb el títol "El repte ambiental", va anar a càrrec del Sr. Maties Serracant, geògraf i consultor ambientalista, exalcalde de Sabadell.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MEMORIAL ÀLEX SEGLERS 2023

BON NADAL