Continuem treballant: ANNA GRIERA, "NADAL"


NADAL

Doncs sí, aquest any 2020 viurem un Nadal amb pandèmia inclosa. Això és nou, trist i difícil d’empassar. Els que al llarg de la vida ja n’hem viscut molts, de Nadals, amb les seves precioses tradicions familiars tan entranyables, ara vivim en el neguit, la por i potser, dissortadament, també en el dol per la pèrdua d’algun familiar o amic molt estimats. Quin Nadal més trist viurem! Poca festa i amb poca gent a taula, em va dir una veïna fa pocs dies. 

Tot i que, de fet, “el motiu” de la festa i la celebració essencial del Nadal, de tots els Nadals , segueix ben viu encara que, malauradament, massa oblidat. La Maria, una amiga infermera ho va escriure l’altre dia: “ens recomanen celebrar aquet Nadal amb una o dues bombolles familiars, i no sobrepassar un nombre de persones determinat. Però recordem que el primer Nadal va ser el més íntim de tots, Josep i Maria contemplant Jesús, com ens expliquen les Sagrades Escriptures: quanta solitud! 

Tant de bo que en moltes ”bombolles familiars” reunides el dia 25 de desembre, Jesús i el seu missatge d’amor hi tinguin un bon lloc i una generosa acollida. Pau en el món!

Anna Griera


Nota:

Anna Griera va ser presidenta del Moviment Ecumènic de Sabadell i del Grup de Diàleg Interreligiós de Sabadell (1994-2013).

 

 

 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MEMORIAL ÀLEX SEGLERS 2023

BON NADAL