Continuem treballant: COVID-19. COMBATRE LA XENOFÒBIA


Ens ha arribat el número 303 de la revista Presència Evangèlica amb un article de fons de l'equip de redacció, "La por al coronavirus". Aquest és un dels seus paràgrafs:


COMBATRE L’ESTIGMA I LA XENOFÒBIA

Com a cristians, ens unim a través de les fronteres racials, ètniques i culturals. Recentment hi havia un títol de primera plana en un article d’una revista francesa sobre el brot. En negreta, en lletres d’impremta, estaven les paraules “Alerta Groga” i “Nou Perill Groc?” Encara que la revista finalment es va disculpar, el mal dels epítets racistes ja estava fet. Als carrers la gent evita els parlants xinesos i es preocupa si és segur menjar en els restaurants del barri. La xenofòbia ha ressorgit sobre els hàbits culinaris xinesos, com menjar fauna exòtica com a serps, rates, eriçons i ratapinyades. 

És molt fàcil jutjar els altres pel color de la seva pell, un malentès del seu idioma o pràctiques culturals mal interpretades. No obstant això, com a església, estem cridats a estimar els nostres veïns com a nosaltres mateixos sense importar la raça, ètnia o cultura. Encara que les circumstàncies poden ser extremadament delicades durant les crisis de salut, és possible, a través de converses honestes i compartint la cultura, dissipar els rumors. L’església pot prendre una postura contra la retòrica que reforça els estereotips mentre ofereix l’empatia de Crist als quals estan a la seva porta.

Nota.
Durant l'estat de confinament tenim accés online gratuït a la revista Presència Evangèlica a fi que la puguem llegir des de casa. Per accedir-hi, clicar a Presència Evangèlica - queda't casa.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BON NADAL

MN. XAVIER BLANCO, NOU PRESIDENT DEL MOVIMENT ECUMÈNIC DE SABADELL