Continuem treballant: JOAN BOTAM, A LES PORTES DE LA SETMANA SANTA DE 2020

Semana Santa 2020: ¿Qué días son feriados en Chile? - AS Chile


El P. Joan Botam, fundador i president del Centre Ecumènic de Catalunya, ens ha volgut felicitar la Setmana Santa amb aquesta reflexió:


"Enguany celebrarem la Setmana Santa d’una manera atípica. No tindrem el goig del dijous, de Jesús tot ell fet humilitat i eucaristia, del divendres, de la seva passió i mort, i, sobretot, del dissabte, amb el tombant de la vetlla pasqual, l’anunci del gran dia de resurrecció, el triomf de la vida sobre les mort.

Tota la setmana serà com el dissabte, de silencis, buida de signes externs. Tancats a casa reflexionarem, com tothom. Baixarem al més íntim de la nostra existència i viurem aquests de gràcia, de tristor i de joia ensems, com mai els havíem viscut.

Recordarem el gest dels sanitaris i dels que, com ells, donen el millor de la seva vida per als que ho passen malament o moren. No farem distincions. Serà com un sagrament de reconciliació per a tots, una comunió universal i un desvetllar per a un cel nou i una terra nova.

Com mai tindrem la sort de fer un plantejament nou. Darrera de l’anyell que ha estat immolat i glorificat pensarem en tota la  humanitat. No mirarem més enrere. Serem lliures. La pasqua serà la festa de la nostra definitiva salvació."


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MN. XAVIER BLANCO, NOU PRESIDENT DEL MOVIMENT ECUMÈNIC DE SABADELL

BON NADAL