Continuem treballant: LA TERRA DELS VIVENTS


El pastor Xavier Guerrero, de l'Església Evangèlica Baptista El Redemptor (Sabadell), ha volgut compartir amb nosaltres la següent reflexió:

La paraula grega "oikumene" es tradueix literalment com "terra habitada", en contraposició amb la terra que no està habitada o que és inhabitable. Aquesta paraula recull la idea de la terra com a casa dels vivents o la llar comuna. Així és com "oikumene" dóna nom al moviment d'unitat entre cristians.

Quan la inquietud de la fe cristiana s’ocupa a trobar els elements comuns, allò que ens uneix, llavors estem fent ecumenisme, perquè estem fent una mirada a la realitat que ens apropa.

La malaltia del corona virus no fa diferències entre nacionalitat, gènere, consciència o classe social, distincions que històricament ens han servit per diferenciar-nos els uns dels altres. La fuetejada de la malaltia fereix indiscriminadament i ens recorda que som herba i que compartim la terra dels vivents en igualtat de condicions, drets i responsabilitats.

De la mateixa manera que el sol ens il·lumina i escalfa, l'aire oxigena, i la pluja mulla a tots per igual, la vulnerable condició humana ens recorda que som iguals. La infermetat, la seva amenaça, ens agermana i apropa, ens recull a casa, ens buida l'agenda, ens fa relegar els projectes, ens esborra els entreteniments, capgira les rutines i ens permet sentir la pregunta que tots ens fem: com puc transcendir?

Avui, a sota dels nostres vestits, més enllà de les nostres fes, de les nostres lluites i valors podem descobrir el cor nu que busca en el Creador el seu origen i el seu destí, sense deixar d'habitar la terra dels vivents.


N. de l'E.
Ens comunica el pastor Guerrero que -amb les precaucions establertes per les autoritats sanitàries- el servei social de l'església es va obrir ahir per al lliurament d'aliments. I nosaltres afegim que és en aquests moments i en aquests llocs quan la presència de Déu es fa més real.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MN. XAVIER BLANCO, NOU PRESIDENT DEL MOVIMENT ECUMÈNIC DE SABADELL

BON NADAL